FLOWING CONTINUITY

THE DESIGN OF AN ENVIRONMENT FIT TO BOTH SURROUND AND SUPPORT  THE NEW HEAD OFFICE OF SCG BY LANDSCAPE ARCHITECTS OF BANGKOK BRINGS A RICH DISPLAY OF MATERIALS, TEXTURES, AND FORMS TO A RELATIVELY SMALL, URBAN SETTING.

A responsible, sustainable design approach was taken to celebrate the company’s history by preserving the existing trees and using local materials provided by the cement company to create a flowing continuity within  the new frontage of the campus site. The project demonstrates creativity and a unique design technique in the creation of the form from the historical, current, and potential function of the project site. Through the curvature of continuous bands, niches are created to provide unique spaces for outdoor programs mixed with landscape elements for people to appreciate while also functioning as a sustainable water quality filtration system. The design further commemorates the 100th anniversary of one of Thailand’s leaders in the construction and cement industry.

SCG Head Office landscape design, Image courtesy of Landscape Architects of Bangkok

SCG Head Office landscape design, Image courtesy of Landscape Architects of Bangkok

 

landscapebangkok.com

Leave a Reply