BAAN BY ANONYM

bAAn by Anonym, photo courtesy of Anonym

THE COMMUNAL AREA IN BAAN BY ANONYM CONNECTS WHILE AT THE SAME TIME CONTRIBUTES TO THE VISUAL DIVIDE BETWEEN THE PROJECT’S TWO RESIDENCES.

This new house for an extended family is located on the same property as the owner’s old home. The two residences stand in a parallel orientation and are separated by a swimming pool, which exists as a part of the original residential program. This communal area also connects, and at the same time contributes, to the visual divide between the two residences. It lessens the congestion of the program and allows for the family members to see and interact with each other. Surrounded by the green of the trees and garden, the space embraces the succulence from all directions except for the west-facing wall. The allocation of restrooms and storage rooms that help to filter the afternoon heat are intentional. Exposed concrete was brought in to reflect the owners’ taste and preference for sleekness and simplicity. Black aluminum panels wrap the exterior wall to maximise the privacy while natural light and wind are still allowed to make their presence within the house.

bAAn by Anonym, photo courtesy of Anonym

bAAn by Anonym, photo courtesy of Anonym

This article is featured in WORK IN PROGRESS 01, click here     to download the full magazine featuring updates on the latest architecture projects, information about materials and the leading people behind the construction industry.

www.anonymstudio.com

Leave a Reply